Jujubär

Jujubär är röda bär som växer på en buske. De används i kinesisk matlagning, och lite i Japan också. Dessutom används de i Indien och mellanöstern.
I butiker som säljer kinesisk mat kan man köpa röda och svarta jujubär, även om de ofta kallas för röda och svarta dadlar på förpackningen.

De torkade jujubären på bilden kostade 15 kronor för en påse på 150 gram.
Svarta jujubär är vanliga röda jujubär som har rökts, och som har fått en lätt rökt arom.


3 responses to “Jujubär

  • Margareta Hagren

    Hej,
    jag skulle gärna vilja veta hur jujubären smakar.
    Kan nån försöka beskriva jujubärens smak
    med ord som kan vi kan förstå,
    så bra man nu kan berätta hur något smakar!
    …….
    marga

  • Kalle

    Smaken påminner kanske lite om dadlar, åtminstone de torkade. Jag har aldrig smakat färska jujubär.

  • Pontus

    Har ätit 3 stycken, Smakar ju som dadlar och som smält plast luktar – men jag lever ju än så 🙂

Lämna en kommentar