Jujubär är röda bär som växer på en buske. De används i kinesisk matlagning, och lite i Japan också. Dessutom används de i Indien och mellanöstern.
I butiker som säljer kinesisk mat kan man köpa röda och svarta jujubär, även om de ofta kallas för röda och svarta dadlar på förpackningen.
De torkade jujubären på bilden kostade 15 kronor för en påse på 150 gram.
Svarta jujubär är vanliga röda jujubär som har rökts, och som har fått en lätt rökt arom.
07 01 2011 at 2:33 e m
Hej,
jag skulle gärna vilja veta hur jujubären smakar.
Kan nån försöka beskriva jujubärens smak
med ord som kan vi kan förstå,
så bra man nu kan berätta hur något smakar!
…….
marga
07 01 2011 at 2:47 e m
Smaken påminner kanske lite om dadlar, åtminstone de torkade. Jag har aldrig smakat färska jujubär.
01 09 2011 at 7:05 e m
Har ätit 3 stycken, Smakar ju som dadlar och som smält plast luktar – men jag lever ju än så 🙂