Kinesiska auberginer

Det här är nog min favorit bland alla aubergine-sorter! Då och då kan man hitta såna här långa tunna auberginer från Kina i asiatiska matbutiker! De har tunnt skal och mjällt kött! När man friterar dem så suger de nästan inte upp någon olja.
Den fina färgen försvinner tyvärr lätt om man man rostar dem eller ångkokar – då blir den bleklila eller t.o.m. ljusbrun. Däremot bibehålls den lysande färgen när man friterar dem, eller gör någon snabbinläggning med dem.
De här auberginerna mår inte så bra av att förvaras i ett kylskåp – om man ska spara dem längre än några dagar så mår de bättre i ett kallt skafferi.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: