Tofu-omelett

fukusayaki

Det här är ett recept på fukusa-yaki, en sorts omelett med tofu och grönsaker. Det som används för att få den att hålla ihop är nagaimo – om man inte har det hemma får man använda något annat som bindemedel.

Ingredienser:

  • 400 gram tofu
  • 1 dl riven nagaimo
  • 1 liten morot
  • 2 torkade molnöron
  • 1 torkad shiitake-svamp
  • 1 msk ärtor
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt

Tillvägagångssätt:

  1. Lägg tofun i press för att få bort en del vatten ur den, och lägg svampen i blöt, i två olika behållare. Vänta en halvtimme.
  2. Skär bort den hårda nederdelen av foten på shiitaken, och eventulla förhårdnader på molnöronen. Skär svamp och morot i strimlor.
  3. Blanda två dl blötläggningsvätska från shiitake-svampen med sojasås och socker, och lägg i svamp och grönsaker. Koka upp och låt sjuda tills moroten börjar bli mjuk. Häll av spadet.
  4. Mosa tofun, med potatispress, gaffel eller mixer.
  5. Blanda samtliga ingredienser.
  6. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Sleva upp tofu-mojan, och platta ut den så att den är ungefär 1 cm tjock. Vänd på tofu-omeletten efter ett par minuter, och stek på andra sidan också, så att den får lite färg på båda sidor.

3 responses to “Tofu-omelett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: