Glasnudlar med inlagd kål

Taiwan är antagligen det land som har det största och bästa utbudet av vegetariska snabbnudlar. Det mesta av det kommer inte hit, men på sistone har jag kunnat få tag på några sorter från företaget Long Kow. Ovanligt nog för snabbnudlar är de dessutom fria från alla tillsatser som smakförstärkare, konserveringsmedel, etc. Som med de flesta vegetariska snabbnudlar står det tydligt på förpackningen att de är vegetariska.

Den här varianten, Crystal Noodle with Pickle (Dong Cai), består av glasnudlar med inlagd kål av den typ som man kan hitta i lerkrukor i kinesiska butiker, kallad Dong Cai eller Tianjin preserved vegetable.

Paketet innehåller tre portioner bestående av glasnudlar (gjorda på mungbönor), en påse med torkad morot och kål, och en påse med en sås bestående av inlagd kål, sojasås, olja, salt, socker, svart vinäger, kryddnejlika, stjärnanis och spiskummin.

Nudlarna tillagas genom att hälla på vatten från vattenkokaren och vänta några minuter. Det blir en välkryddad nudelsoppa, som smakar gott och friskt (snabbnudlar kan annars ofta ha en något unken smak.)
Den här soppan utgör ett gott mellanmål eller nattamat – den är dock inte så väldigt mättande – glasnudlar har en trevlig konsistens, men innehåller inte mycket kalorier eller protein.

Den färdiga soppan:

Inköpsställe: Hua Xia, Stockholm.
Pris: 35 spänn för ett 3-pack med nudlar.
Näring per portion: 2 g protein, 229 kcal.
Natrium: 1504 mg (Ganska salt, som de flesta snabbnudlar, dock en aning mindre salt än de flesta andra snabbnudlar.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: