Snabb-satay

Det här är ett snabbt tilltugg färdigt på någon minut, åtminstone om man inte försöker stajla med gurkuppskärning som jag gjorde här.

Satay är indonesiska grillspett, som oftast serveras med jordnötsbaserad sås. Det passar perfekt med tofu eller tempeh. Normalt marinerar man det som ska grillas, och doppar det dessutom i marinaden ett par gånger under grillningen. Här har jag dock fuskat en del, så det finns inget recept att posta i dag.

Jag köpte friterad tofu och färdig sataysås:

På den här tofuförpackningen stod det faktiskt »ideal with satay sauce«, men det ska fungera med annan friterad tofu också.

Jag sköljde tofun i hett vatten från vattenkokaren fär att värma upp den och bli av med lite frityrolja, och sen fick den en omgång med en gasbrännare. Det går förstås att grilla i en riktig grill om det är säsong, eller i en grillpanna.

Tips: I asiatiska matbutiker kan man ofta köpa grillspett i sådär tio olika längder – de i vanliga butiker känns lite överdimensionerade ibland.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: