Mangold-namul

Här är ett till namul-recept.

Ingredienser:

  • 200 gram mangold
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sojasås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk rostade sesamfrön

Tillvägagångssätt:

  1. Skär mangolden i bitar av munsbitsstorlek. Separera stammar och blad.
  2. Koka upp vatten, och förväll stammarna. Tillsätt bladen efter tre minuter, och låt sedan sjuda tre minuter till.
  3. Skölj mangolden i kallt vatten för att avbryta kokningen.
  4. Pressa mangolden lätt med händerna för att pressa ut vatten.
  5. Blanda i de andra ingredienserna.

Det här är en variant på spenat-namul, som är en av de vanligaste namul-sorterna – skillnaden är bara att mangold måste förvällas lite längre.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: