Edamame med stjärnanis

I Japan äter man nästan alltid edamame utan något annat än salt, men i Taiwan får man ofta kladdigare och kryddigare edamame-bönor, t.ex. med stjärnanis, som i det här receptet.

Ingredienser:

  • 500 gram edamame
  • 1 tsk salt
  • 2 stjärnanisar
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamolja

Tillvägagångssätt:

  1. Lägg edamame, salt och stjärnanis i en kastrull med 1 liter vatten. Koka upp och låt sjuda i fem minuter. Om man har edamame som har förkokats får man koka dem kortare tid, enligt anvisningar på förpackningen. Eftersom bönorna får stjärnanissmak genom att koka tillsammans med stjärnanisen skulle jag dock rekommendera bönor som inte förkokats här.
  2. Slå av vattnet, och blanda med havssalt, peppar och sesamolja. Spara stjärnanisen som dekoration.
  3. Låt svalna innan de ska ätas. Bönorna kan gärna stå ett tag i kylskåpet.

Ät inte upp skalen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: