Yakisoba

Det här är japanska stekta nudlar, den främsta anledningen till att jag nästan alltid har en flaska chuno-sås i kylskåpet!

Ingredienser:

  • 50-80 gram torkade chukamen-nudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 vitkålsblad
  • 1 salladslök
  • 1 liten morot
  • 3 cm zucchini
  • 50 gram friterad tofu
  • 3 msk chuno-sås
  • lite aonori

Det här är ingredienser för en portion. Det är ungefär så mycket som man får plats med i vanlig stekpanna. Om man ska göra till fler får man skaffa sig en teppanyakihäll!
Här skrev jag 50-80 gram nudlar, eftersom olika nudlar tar upp olika mycket vatten. Oftast är nudlarna uppdelade i enportions-knyten.
Grönsakerna i ingredienslistan brukar variera beroende på vad jag har har hemma, men vitkål brukar alltid ingå, speciellt vid den här tiden på året när det finns färsk vitkål!

Här är ingredienserna innan jag började steka:

Tillvägagångssätt:

  1. Koka nudlarna. Skölj i kallt vatten för att avbryta kokningen.
  2. Skölj den friterade tofun i hett vatten för att få bort gammal frityrolja. Skär i strimlor.
  3. Finhacka vitlöken, tändsticka moroten och skär de övriga grönsakerna i lite grövre bitar.
  4. Stek vitlöken i oljan tills den börjar fräsa.
  5. Stek tofun och de övriga grönsakerna, utom salladslöken, tills de börjar se färdiga ut.
  6. Tillsätt nudlar och salladslök, och stek tills nudlarna har blivit varma igen.
  7. Tillsätt chuno-såsen. Stek någon minut till, så att det mesta av fukten från såsen förångas.
  8. Lägg upp och strö över aonori!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: