Korokoro-stekt färskpotatis

Nu har färskpotatisen gått ner från 40 till 15 kronor kilot på en vecka, så färskpotatis-säsongen har börjat!
Här är ett japanskt recept, som jag lånat härifrån.

Ingredienser:

  • Ett halvt kilo färskpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk sake
  • 2 msk sojasås
  • 3 msk socker

Tillvägagångssätt:

  1. Tvätta bort jord från potatisen, och lös upp sockret i risvin och sojasås.
  2. Stek potatisen i olja tills den börjar bli mjuk – kolla den med en potatissticka. Rör om ofta. Den bör bli färdig på mellan en kvart och en halvtimme, beroende på hur färska och hur små är potatisarna är. Ta gärna extra små pärer, så går det snabbare!
  3. Häll på de andra ingredienserna, och stek tills det mesta av vätskan ångat bort, och potatisarna blir klibbiga av sockret.

Serveras helst varma som sidorätt, men passar också bra i lunchlådan!

Om någon undrar vad »korokoro« är så är det ett japanskt onomatopoetiskt ord för små saker som rullar runt, och ibland säger man på japanska att något är »korokoro-stekt«!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: