Zucchini-jeon

Jag har bloggat om koreanska jeon en gång tidigare, men då använde jag ett färdigt pulver för smeten.
Till den här jeon-varianten duger det bra med den här enkla jeon-smeten:

Ingredienser:

  • 60 gram vetemjöl (ungefär 1 dl)
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt

Blanda smeten med visp eller stavmixer.

Till själva rätten behövs förutom smeten bara en zucchini.

  1. Skär zucchinin i skivor, cirka en halv centimeter tjocka.
  2. Salta zucchiniskivorna, och låt stå en halvtimme så att de blir lite mjuka och släpper ifrån sig lite vatten.
  3. Skölj av saltet, pressa ut lite vatten, och torka av zucchiniskivorna.
  4. Doppa i smeten, och stek på medelvärme i rapsolja, på båda sidorna.

Servera gärna med yangnyeom-sås!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: