Yangnyeom-sås

Yangnyeomjang är en sorts koreansk sås som är bra till en massa saker, bland annat till jeon (en sorts fyllda pannkakor).

Ingredienser:

Blanda allt!

Anmärkningar:

  • Här använde jag en grön chilifrukt av den typ som finns på Konsum och Ica – ganska stor och med lite mesig smak, och dessutom rensade jag bort fröna.
  • Om man har en suribachi så kan man med fördel använda den till att mala sesamfröna. Om man inte har en sån så är det okej att bara slänga i sesamfröna hela!
  • Det verkar som om Yangnyeomjang helt enkelt betyder »smaksättningssås« på koreanska, men vad jag förstått så brukar det handla om en sås som liknar den här när det ordet används.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: