Friterad konnyaku

Det här är ett recept ur en bok med veganska recept som det ska ta tio minuter att laga till, skriven av Yuki Asakura.

Ingredienser:

Det här räcker till fyra portioner.

  • 1 paket konnyaku (ca 2 hekto)
  • 2 nori-ark
  • 5 msk vetemjöl
  • ströbröd
  • rapsolja att fritera i

Tillvägagångssätt:

  1. Dela konnyakuklumpen på längden, och skär den till halva tjockleken.
  2. Vik in varje konnyaku-bit i ett halvt nori-ark. (Se bild nedan.)
  3. Ställ fram två fat, ett fyllt med ströbröd att doppa i, och ett med en smet gjord på 5 msk vetemjöl och ungefär lika mycket vatten.
  4. Doppa först i smeten och sedan i ströbrödet. Fritera.
  5. Skär upp, och ät medan det är varmt.

Servera gärna med chuno-sås!
Eftersom konnyakun har ganska lite smak och mest bidrar med konsistens så kommer smaken mest från nori-algen och från såsen man har till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: