Universitets-pommes

Det japanska namnet på den här rätten, daigaku-imo, som jag har översatt lite fritt i rubriken, kommer sig av att det för ungefär hundra år sedan blev populärt att äta sötpotatis så här kring en del japanska universitet.

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

  1. Skala sötpotatisen. I de japanska recept jag har sett har man bara skrubbat sötpotatisen, men det förutsätter att den ser fin ut – den sötpotatis man hittar i svenska butiker ser ofta lite skabbig ut.
  2. Skär sötpotatisen i bitar lite mindre än munsbitsstorlek. Om bitarna är tjockare än 2 cm riskerar man att de fortfarande är lite hårda i mitten när de ska ätas.
  3. Lägg sötpotatisen i vatten i tio minuter, och torka sedan med en kökshandduk. Det här momentet lär ge bättre smak åt sötpotatisen, men det är möjligt att man kan hoppa över det om man har bråttom.
  4. Fritera sötpotatisen.
  5. Hetta upp sirap och sojasås. Blanda i sötpotatisen och rör runt så att den blir täckt av sirap. Strö över sesamfrön.

Ät helst medan det är varmt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: