Slagskepps-sushi

Gunkan-maki är sushi som är format som ett skepp, med reling av nori-alger och lastat med fyllning. Gunkan betyder egentligen »örlogsfartyg«, men jag tycker att slagskepps-sushi låter klatschigare!

Tillvägagångssätt:
Gör i ordning shari – ett rismått torrt ris räcker till 12 sushi-bitar.
Forma riset till tjocka cigarrer med fingrarna, precis som när man gör inarizushi. Klipp till nori-alg till en remsa som är lite högre än ris-ellisoiderna, och svep den runt riset. Fukta änden på algen med lite vatten så att den fäster – man kan också fästa nori-algen med ett mosat riskorn.
Lägg i fyllning på ris-kudden. Här har jag använt tång-kaviar. En vanlig burk tång-kaviar (ca 100 gram) räcker till lite mer än 12 sushi-bitar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: