Pak Choi

Pak Choi, eller Bok Choy, är en kinesisk kålvariant.

Pak Choi-huvudena är ganska små – mellan 10 och 20 cm långa. De är bland de vanligaste grönsakerna i butiker med kinesisk mat här i Sverige. Pak Choi-kålen på bilden kostade 42 kronor kilot.

Pak Choi är ganska krispig och kan lagas till på många sätt – jag har den ofta i soppor. Om den kokas behöver den bara koka några få minuter. Skaften kan koka någon minut längre än bladen.
Det brukar finnas två sorters pak choi i butiken – dels sorten på bilden, som är helt grön, och dels pak choi som har mer mörkgröna blad, och vita skaft. Jag brukar oftast köpa den helgröna varianten, som kallas för Shanghai-pak choi, eftersom jag gillar färgen på den.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: