Grillad mochi

Ett väldigt snabbt och enkelt sätt att tillaga mochi på är att grilla den. Om man inte har glödande kol till hands går det bra att grilla i ugnen, som jag gör här.

Det som behövs är ett par mochi-kakor, sojasås och nori-ark.

Skär till en bit bakplåtspapper att placera mochi-kakorna på, så att man slipper rengöra plåten efteråt.
Sätt ugnen på grill och sätt plåten högst upp i ugnen. Efter 5-10 minuter börjar mochi-blocken att expandera och bubbla upp.

Ta ut mochin, stänk på lite sojasås (eller pensla på), och stoppa in i ugnen någon minut till.

Vik in i nori-ark och ät medan det är varmt och mjukt! Nori-arket tillför smak, och gör dessutom att man slipper att bränna sig och kladda ner sig.

Dagens japanska: Grillad mochi heter yakimochi på japanska, och just den här rätten kallas för isobemaki.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: