Natto-pasta

Det är ganska vanligt att äta pasta med natto i Japan – här är en enkel variant.

Ingredienser:
(en portion)

  • 100 gram torr spaghetti
  • 50 gram natto (ett paket)
  • 2 salladslökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sojasås
  • Svartpeppar (fem vridningar på pepparkvarnen)

Tillvägagångssätt:

  1. Koka pasta. Skär upp salladslöken ganska tunt.
  2. Rör runt i natton så att den klibbar till sig. Om det följer med lite japansk senap med natton kan man gärna röra ned den också.
  3. Blanda allt och krydda med peppar.

Det här är en vegansk motsvarighet till pasta med parmigiano – natto innehåller en massa umami precis som parmigiano, men slår parmigianon när det gäller klibbiga trådar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: