Kake-udon

Det här är en väldigt enkel basvariant på udon-soppa.

Ingredienser:
För en portion behövs

  • 100 gram torkade udon-nudlar
  • 3,5 dl dashi
  • ½ dl kaeshi
  • Några salladslökar

Tillvägagångssätt:

  1. Koka udon-nudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Torra udon-nudlar behöver koka ganska länge, oftast mellan 13 och 18 minuter, beroende på hur tjocka de är. Till den här rätten kan man gärna koka nudlarna någon minut kortare tid, så att de är lite hårdare än man vill ha dem när de ska ätas – de ska nämligen värmas upp igen.
  2. Häll av vattnet. Fyll kastrullen med kallt vatten, och tvätta nudlarna i det kalla vattnet. Det här momentet har tre funktioner: Tvätta bort stärkelse och eventuella lösa deg-partiklar från nudlarna, stoppa kokningen så att nudlarna inte blir för mjuka medan man fixar resten av soppan, samt att få nudlarna att dra ihop sig i det kalla vattnet, och bli lite tuggigare.
  3. Skär upp salladslöken.
  4. Koka upp dashi. Tillsätt kaeshi.
  5. Lägg i udon-nudlarna, och låt sjuda tills de värmts upp.
  6. Häll upp nudlar och soppspad i en skål. Lägg på salladslök och smaksätt eventuellt med nanami togarashi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: