Kålrots-kinpira

Kålrot är inte en grönsak som ingår i traditionell japansk matlagning, men jag har lagat till kålroten med samma metoder som används till vanliga japanska kinpira-varianter.
Den enda skillnaden är att jag använt rapsolja i stället för sesamolja, som oftast används i Japan. Jag tyckar att rapsolja matchar kålrotens smak bättre. Jag använde kallpressad rapsolja, eftersom den smakar mycket mer än vanlig rapsolja.
Om man bara har en vanlig neutral rapsolja så är det nog bättre att använda olivolja .

Ingredienser:

  • 100 gram kålrot (en liten kålrot)
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk mirin
  • 1 msk sojasås

Instruktioner:

  1. Skär tändstickor av kålroten.
  2. Stek på lite mer än medelvärme i oljan tills kålroten har gett ifrån sig lite vätska och blivit mjukare, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt cayennepeppar, mirin och sojasås. Stek på medelvärme tills vätskan har torkat upp.

Låt svalna innan det serveras. Kinpiran håller sig några dagar i kylskåpet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: