Kinesisk gräslök

Kinesisk gräslök är en av de grönsaker som alltid brukar finnas i asiatiska matbutiker, åtminstone de med mer kinesisk än thailändsk mat – ofta finns den i två varianter, varav en har skördats när de fått blomknoppar i toppen.
Här är ett knippe kinesisk gräslök med blomknoppar:

Precis som med vanlig gräslök så blir smaken skarpare när den kinesiska gräslöken börjar blomma.
Dessutom skiljer sig formen på gräslöken åt mellan de två varianterna. Den tidiga gräslöken har en platt stjälk, men när gräslöken börjar blomma sväller stjälken upp och blir rund.
Blomknoppen går utmärkt att äta.

Kinesisk gräslök används ganska ofta i både kinesisk, japansk och koreansk mat. Den har kraftigare struktur än vanlig gräslök, och en smak som påminner om vitlök.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: