Salladslökpannkakor

Salladslökpannkakor är en vanlig frukost i Taiwan, och jag äter det gärna till frukost också. Det verkar lite bökigt att sno ihop från mjöl på morgonen, så jag brukar köpa färdiga frysta, gärna av det taiwanesiska märket Mong Lee Shang:

På paketet står det lite vilseledande »Frozen Green Onion Pie«.
Ingredienser: mjöl 65%, vatten 30%, palmolja 3%, salladslök 1%, salt 0,5%, svartpeppar 0,5%.
Innehåll: 5 pannkakor, och en massa plastförpackning.
Vikt: 500 g.
Inköpsställe: Hua Xia, Stockholm.
Pris: 25 kronor, tror jag.

Pannkakorna är ganska tjocka, och tillreds genom att stekas någon minut på varje sida.

De smakar bra att äta utan något till, men på bilden nedan har jag rullat in lite förvälld Po Choi, och smaksatt med sojasås och chilisås. Po Choi är en av alla kinesiska bladgrönsaker som man kan hitta i asiatiska butiker – det hade gått bra med spenat eller mangold också. Den sojasås jag använde här är en trögflytande variant.


2 responses to “Salladslökpannkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: