Broccolistams-kinpira

Här kommer en tredje sorts kinpira. I Japan är ett av de vanligaste sätten att anrätta broccolistammar på just som kinpira.

Ingredienser:

  • 1 broccolistam
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • ½ msk sesamolja
  • 1 tsk chili-olja (olja smaksatt med chili)

Instruktioner:

  1. Skala broccolistammen med potatisskalare. Skär i tändsticksform.
  2. Stek i sesamolja på medelvärme tills det börjar bli mjukt, ca fem minuter. Tillsätt socker och salt och stek någon minut till.
  3. Smaksätt med chili-olja.

Serveras som kall smårätt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: