Lotusrot kokt i vin

Det här är ett recept ur en japansk kokbok, som jag har modifierat en del.

Ingredienser:

  • 200 gram lotusrot
  • 1 dl rödvin
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt

Instruktioner:

  1. Skär lotusroten i skivor som är mellan ½ och 1 cm tjocka. Halvera skivor som är större än en munsbit.
  2. Täck lotusroten med vatten, tillsätt 1 tsk risvinäger och låt dra i 10 minuter.
  3. Blanda 1 dl vatten med rödvin, socker och salt i en kastrull, och lägg i lotusroten.
  4. Koka upp och låt småkoka i tio minuter.
  5. Låt svalna ett tag tillsammans med vätskan i kastrullen – om man slår ut det i ett durkslag direkt kan lotusroten bli lite torr när vätskan ångar bort.

Den här rätten kan gärna serveras kall.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: