»Ful Green Vegetable Dumpling«

Det här är frysta koreanska degknyten – bra att ha i frysen när man har bråttom eller inte orkar laga mat.

Produktnamn: »Ful Green Family Premium Vegetable Dumpling«

Enligt en lapp på förpackningen ska de vara gjorda för hand.

Ingredienser: Vetemjöl, lök, gräslök, tofu, rättika, salladskål, sötpotatisnudlar, salladslök, sojabönolja, sojasås, vitlök, sesamolja, natriumglutamat, salt, svartpeppar.
Inköpsställe: JFK i Stockholm.
Pris: 72 kronor för 907 gram.

På baksidan finns instruktioner för ångkokning, stekning och mikring, samt för användning i soppor.
Jag har haft med de här degknytena i lunchlådan och mikrat, och det fungerade bra – andra frysta degknyten blir ofta lite torra när de mikras upp.
Om jag är hemma så ångkokar jag dem helst. Här är några degknyten som ångats upp. Bredvid står ett fat med sojasås, risvinäger och chili-olja att doppa dem i.


2 responses to “»Ful Green Vegetable Dumpling«

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: