Sojaströssel för mackor

I somras var jag i Taiwan, och då hände det att jag åt veganska sandwichar till frukost – en inplastad sandwich med sojaprotein kostade cirka 3 kronor.
Jag har hittat den sortens sojaprotein som används till såna mackor i Sverige också: den här produkten från taiwanesiska »Gourmet’s Vegi«:

stroessel

Produktnamn: »Veg. Soy fibrous shredded«
Ingredienser: Texturerat sojaprotein-fiber, vegetabilisk olja, alger, sesamfrö, socker, salt, naturliga kryddor. (Inga genmodifierade ingredienser, inga konserveringsmedel eller natriumglutamat).
Vikt: 300 gram
Inköpsställe: Ly Ging i Eskilstuna, där förpackningen kostade 45 kronor. Jag har även sett förpackningen på Hua Xia i Stockholm, för 69 kronor.

Användning: Den här produkten är inte tänkt att kokas, utan man ska bara slänga in sojafibrerna i mackan, helst mellan två brödskivor, så att de inte flyger iväg så lätt. De är torra, så de måste få lite fukt på sig för att bli goda. Tanken är antagligen att de ska ta upp fukt från brödet. Vanligt svenskt formbröd brukar dock vara för torrt för att det ska fungera. Det fungerar bättre om man rostar brödet, så att det ångar upp lite vattenånga, eller har tofu eller gurka som ger ifrån sig fukt i mackan. Efter att man gjort mackan kan man gärna vänta åtminstone några minuter innan man käkar upp den, så att sojaströsslet hinner bli mjukt.
Smak: Det blir väldigt matiga mackor, välkryddade men utan chili-hetta. Det finns en stark smak av nori-alger.

stroessel2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: