Kardborre-kinpira

Här är en till kinpira-variant. Kinpira är enkla smårätter bestående av stekta grönsaker, som brukar serveras kalla. Man kan ha några såna i kylskåpet att ta fram när man ska äta, eller stoppa i lunchlådan!


gobo
Ingredienser:

Instruktioner:

  1. Skär karborreroten i ca 3 mm tunna spån. Använd samma teknik som när man vässar en penna med kniv.
  2. Stek kardborreroten i sesamolja några minuter.
  3. Häll i 1 dl vatten, täck med lock, och låt koka i tio minuter.
  4. Ta av locket och tillsätt sojasås. Stek någon minut till, tills det är något så när torrt.
  5. Krydda med nanami togarashi.

2 responses to “Kardborre-kinpira

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: