Lotusrots-kinpira

lotus2

Ingredienser:

  • 100 gram lotusrot
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk sojasås
  • ½ tsk riven ingefära
  • 1 tsk rostade sesemfrön

Instruktioner:

  1. Skär lotusroten i tunna skivor, och halvera eller fyrdela dessa.
  2. Stek lotusroten i sesamolja på låg värme i någon minut.
  3. Släng i en matsked vatten och täck med lock. Låt ångkoka i fem minuter.
  4. Ta av locket och tillsätt sojasås. Stek någon minut till, och ta sedan av från plattan.
  5. Tillsätt ingefära och sesamfrön.

Serveras som kall sidorätt till ris, potatis eller pasta.

lotus3


2 responses to “Lotusrots-kinpira

  • KlaraX

    Du har en fantastisk blogg och alla recept ser väldigt goda ut! Jag hoppas du kommer uppdatera ofta, så jag får lite ork och inspiration att ta mig till köket!

  • Kalle

    Tack så mycket!
    Det känns motiverande att höra!

    Jag har mycket på listan över recept och mat som jag har tänkt blogga om, så det lär komma uppdateringar åtminstone några gånger i veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: