Tempeh Bachem

Det här är mitt favoritsätt att anrätta tempeh på. Här blir tempehn ordentligt kokt – om man går efter recept där man t.ex. bara steker den kort blir den lätt lite degig inuti.

bacem

Ingredienser:

  • 400 gram tempeh
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 gul lök
  • 1 dl palmsocker eller rårörsocker
  • 1 msk salt
  • Rapsolja att fritera i

Instruktioner:

  1. Skär tempehn i 3x2x1 cm stora bitar.
  2. Kör löken i matberedare tills det blir en slät moja.
  3. Koka upp kokosmjölk, lök, socker och salt.
  4. Släng i tempeh i kastrullen och låt sjuda i en halvtimme – det mesta av vätskan ska koka bort.
  5. Fritera tempehn i olja tills den får färg – ca 5 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: