Spice for spiced food

Spice for spiced food är en kryddblandning som man kan hitta i asiatiska matbutiker.

spicyspice

Det är en blandning av kanel, fänkål, stjärnanis, nejlika och sichuanpeppar, dvs de kryddor som ingår i kryddblandningen fem kryddor, fast det här är hela kryddor, inte malda. Förpackningen innehåller fyra portionspåsar med sex gram kryddor i varje, i påsar av tepåse-typ som man kan låta koka med maten utan att öppna påsen.
Förpackningen kostade 18 spänn för 24 gram kryddor, så det är i dyraste laget, även om det är ganska smidigt att använda.

På förpackningen ges exempel på vad man kan krydda med påsarna, bl.a. pressad tofu och kombu-alger. En kryddpåse ska räcka till att krydda 1 kg mat.

Nu kokade jag tofu med en sån här påse och sojasås, för att göra fylld pressad tofu. Den bruna färgen kommer mest från sojasåsen.

spicytofu


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: