Sötpotatis stekt med okara

Det här är en enkel variant på den traditionella japanska rätten Unohana.

unohana

Ingredienser:

Instruktioner:

  1. Skär morot och sötpotatis till stavar.
  2. Stek morot och sötpotatis i sesamolja, tills den börjar bli mjuk. Låt den vita delen av salladslöken steka med på slutet.
  3. Tillsätt dashi, okara, socker, sojasås och mirin, Stek på låg värme tills nästan all vätska förångats. Lägg i den gröna delen av salladslöken på slutet.
  4. Låt svalna.

Det här serveras med fördel som en kall sido-rätt till t.ex ris eller potatis. Mängden i receptet räcker till ca tre portioner.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: