Sookju Namul

Namul kallas en sorts koreanska smårätter, som även är populära i Japan.
En vanlig sorts namul är den här, som görs på mungböngroddar.

Ingredienser:

  • 300 gram mungböngroddar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Instruktioner:

  1. Skölj böngroddarna.
  2. Koka upp vatten, förväll böngroddarna i ett par minuter. De ska bli mjuka, men inte tappa strukturen.
  3. Låt rinna av i durkslag. Blanda med salt och låt stå i ett par minuter, så att de släpper ifrån sig lite vatten, som man kan hälla bort.
  4. Blanda i de övriga ingredienserna.

Ät direkt, eller ställ in i kylskåpet. De håller sig några dagar i kylskåpet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: