Dagens miso, 9 oktober

Dagens misosoppa innehåller (för en portion)

  • 1,8 dl dashi
  • 2 blad svartkål
  • 4 cm rättika
  • 1 msk röd misopasta
  • lite nanami togarashi eller annat chilipulver

  1. Skär svartkålen i bitar och kassera den grova delen av stammen. Skär rättikan i stavar.
  2. Koka grönsakerna i dashin tills de blir lite mjukare, ca 4 min. för svartkålen, och två minuter för rättikan.
  3. Håll lite spad över mison och lös upp den. Blanda med resten av soppan. Krydda eventuellt med lite nanami togarashi.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: